Bosch wasdroger

Bosch is een van de bekende merken die onder meer een divers aanbod heeft van wasdrogers. Als je kiest voor een Bosch wasdroger, dan kies je voor degelijke kwaliteit. Ze bieden vooral veel middensegment wasdrogers aan, waar je een lange periode plezier van kunt hebben.

Verschillende soorten

De droger die op basis van luchtcondensatie werkt, kan in elke ruimte worden geplaatst die geventileerd kan worden en minimaal 6 vierkante meter groot is. Het vocht dat tijdens het droogproces ontstaat, zal namelijk worden opgevangen in het waterreservoir. Bij de uitvoering die functioneert op basis van luchtafvoer, zal het vocht dat resteert bij het droogproces naar buiten toe moeten worden afgevoerd.

Capaciteit van een Bosch wasdroger

De capaciteit van een Bosch is een van de kenmerken waar de consument zijn of haar keuze op kan baseren. De vulcapaciteit kan per model variëren van een inhoud van 1 tot 10 kilo wasgoed. De droger met een mogelijke vulcapaciteit van 10 kilo is met name handig in grote huishoudens waar veel gewassen wordt, en waar het grootste deel van het wasgoed moet worden gedroogd. Gemiddeld ligt de standaard vulcapaciteit van een Bosch rond de 6 kilo, waar een doorsnee huishouden voldoende aan zal hebben.

Energieverbruik Bosch

Dat een wasdroger energie nodig heeft om het werk te kunnen doen is duidelijk, maar dat het een van de meeste energieverbruikende apparaten is in het huishouden, zal misschien minder bekend zijn. Bosch biedt de consument die bewust wil omgaan met energie de mogelijkheid te kiezen voor een model met energieklasse A. Daarnaast zijn er de uitvoeringen die in categorie B zijn ingedeeld en dus minder zuinig zijn, en modellen in categorie C die relatief de meeste energie verbruiken. Een extra zuinige uitvoering die door Bosch op de markt wordt gebracht, is die met de naam Ecologixx. Dit type levert een besparing op van minimaal de helft van de energie die andere typen gemiddeld verbruiken. Bovendien beschikt deze droger over een automatisch reinigende condensor, en hoeft dus niet meer door de gebruiker met de hand schoon gemaakt te worden.

Prijs van Bosch

De goedkope modellen van Bosch zijn vanaf ongeveer 450 euro verkrijgbaar en van de duurdere uitvoeringen lopen de prijzen op tot boven de 1000 euro. Hiermee is het een brede speler binnen de wasdroger markt en is Bosch bijvoorbeeld meestal duurder dan Bauknecht, maar weer goedkoper dan Miele.

Waskampioen.nl
Logo
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken