Miele wasdroger

Zou er een betere wasdroger te vinden zijn dan een Miele? Met de informatie in dit artikel kan de consument in elk geval een goede indruk verkrijgen van de mogelijkheden die Miele biedt.

Mogelijkheden met Miele

Miele heeft in het aanbod een onderscheid gemaakt tussen warmtepompdrogers, condensdroger en de luchtafvoerdrogers. De warmtepompuitvoering werkt op basis van een specifieke technologie, waarbij er twee verschillende processen van toepassing zijn. De warme lucht droogt eerst het wasgoed, waarna dezelfde warme lucht in een warmtewisselaar terecht komt. Het vocht blijft hierin achter en de lucht wordt er gekoeld, waarna de lucht weer door een andere warmtewisselaar naar het wasgoed in de trommel wordt geleid.

Energieverbruik Miele

De Miele uitvoering die het meest efficiënt omgaat met het verbruik van energie, is de warmtepompdroger die werkt met toepassing van de warmtetechnologie, en die dan ook is ingedeeld en klasse A. Een doorsnee condensuitvoering verbruikt al snel twee keer zo veel energie dan de warmtepompvariant. De condens en luchtafvoerdrogers van Miele zijn dan ook ingedeeld in categorie B of C, afhankelijk van het model en type.

Maximale trommelinhoud

De maximale trommelinhoud varieert per model, maar ligt gemiddeld tussen de 5 kilo en 6,5 kilo. Bij de keuze voor een van de modellen van Miele kan de trommelinhoud worden gekozen die is afgestemd op de persoonlijke situatie en op de maximale trommelinhoud van de wasmachine. Het is immers niet logisch als de wasmachine over een kleinere trommelinhoud beschikt dan de droger.

Speciale droogprogramma’s

Bij de Miele wasdroger bestaat de mogelijkheid om een selectie te maken op basis van eisen die gesteld worden aan speciale droogprogramma’s.  Een van de droogprogramma’s is speciaal bestemd voor sportkleding en kleding voor outdoor activiteiten. Een ander programma is weer bedoeld om jeans en overhemden te drogen.

Waskampioen.nl
Logo
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken