Tips voor wasdroger kopen

Een wasdroger kopen doe je waarschijnlijk niet dagelijks. Het is een van de wat grotere aankopen die je voor je huishouden doet en waarschijnlijk doe je dit maar eens in de vijf tot tien jaar. Belangrijk dus dat je de juiste keuze maakt. Wasdrogers zijn in diverse soorten verkrijgbaar en inzicht in de specifieke verschillen en kenmerken kunnen van belang zijn bij de aankoop ervan.

Welke soort wasdroger wil je kopen?

Een wasdroger is verkrijgbaar als luchtafvoermodel of als condensdroger, waarbij er ook nog een speciale uitvoering is, die werkzaam is op basis van warmtetechnologie en om die reden ook wel warmtepompdroger genoemd wordt. De keuze voor de soort hangt veelal af van de mogelijkheden die de ruimte in huis te bieden heeft. Een afvoer is namelijk noodzakelijk bij een luchtafvoermodel en een condensuitvoering kan in principe in elke ruimte worden geplaatst.

Gebruik en energie

Het staat vast dat een wasdroger een van de meest verbruikende apparaten is op het gebied van energie. Er kan echter rekening worden gehouden met de energiezuinigheid door bij aankoop de aandacht te richten op de energieklasse. Veel van de machines zijn te vinden in de energieklasse B en C en in mindere mate in klasse D. Energiezuinige modellen die een energielabel A hebben zijn duurder in aanschaf en werken veelal op basis van de warmtetechnologie zoals de warmtepompdrogers. Doordat deze minder energie verbruiken verdient men deze hogere aanschafkosten uiteindelijk wel weer terug.

Vochtigheidsmeting en tijdsprogrammering

Een ander punt dat invloed heeft op het verbruik van energie is de zogenaamde vochtigheidsmeting waarvan een model kan zijn voorzien. Een wasdroger kan gebruik maken van de vochtigheidsmeting, waarbij het systeem op het moment dat het wasgoed droog is vanzelf het programma stopt. Als een model alleen is uitgerust met de mogelijkheid van tijdsprogrammering zal het programma zijn werk blijven doen, ook al is het wasgoed in principe al droog, totdat de tijdsduur van het programma is verstreken.

Inhoud van de trommel

Met betrekking tot de maximale hoeveelheid wasgoed die in de wasdroger geplaatst kan worden, zijn er vele mogelijkheden. Een maximale vulcapaciteit van 5, 6 of 7 kilo is het meest voorkomen, maar als er regelmatig heel veel wasgoed gedroogd moet worden, zijn er ook mogelijkheden met een maximale vulcapaciteit van 10 kilo.

Grote verschillen in prijzen

Goedkope modellen kunnen al gekocht worden voor een prijs vanaf 150 euro. De kosten lopen vanaf daar langzaam op tot prijzen die ver boven de 1500 euro uitkomen. De Miele wasdroger is een voorbeeld van de wat duurdere wasdrogers. Het grote voordeel is echter dat als je een wasdroger van Miele koopt, je weet dat je ook echt kwaliteit koopt.

Merken

Wij leggen je graag meer uit over de verschillende merken wasdrogers. Je vindt hier een overzicht per merk:

Waskampioen.nl
Logo
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken