Whirlpool wasdroger

Twijfel jij of je een Wirlpool wasdroger gaat kopen? Er zijn meerdere soorten wasdrogers van Whirlpool, die elk over andere producteigenschappen beschikken, waarover je hier meer kunt lezen.

Naast het soort droger, zoals condens of afvoer, zijn de eigenschappen en de prijs uiteindelijk van invloed op de keuze die de consument zal maken. Hierna zal er daarom een toelichting volgen op onder meer de mogelijkheden met betrekking tot de energieklasse, het 6th Sense systeem, vulcapaciteit en speciale programma’s.

Energieklasse van de Whirlpool

Whirlpool uitvoeringen behoren niet tot de meest energiezuinige drogers. Het aanbod beperkt zich namelijk tot een indeling in energieklasse B of C, waarvan het aanbod tot de laatstgenoemde categorie C het grootste is. Nadeel is dus dat de Whirlpool niet echt energiezuinig is, en er dus meer kosten van energie verwacht kunnen worden. Het is wel zo dat een model in energieklasse C en B goedkoper is om aan te schaffen, dan een uitvoering in energieklasse A.

Het 6th Sense Systeem van Whirlpool

Het 6th Sense systeem dat toegepast is op een deel van de Whirlpool wasdrogers, maakt gebruik van speciale sensoren. Door deze sensoren kan het programma bepalen wanneer de droogheidgraad is bereikt. Als de sensoren bepaald hebben dat het wasgoed droog genoeg is, zal het programma stoppen. De toepassing van deze technologie heeft dus tot gevolg dat het instellen van een tijdsduur of het instellen van de gewenste temperatuur, niet meer nodig is. Op zich heeft dit natuurlijk ook een energiebesparend effect, doordat de droger niet langer gebruikt wordt dan noodzakelijk is.

Inhoud van de Whirlpool wasdroger

De ruimte die in de Whirlpool trommel beschikbaar is, wordt ook wel vulgewicht of trommelcapaciteit genoemd, en dit geeft aan hoeveel kilogram wasgoed er maximaal in geplaatst kan worden. Het grootste aanbod van Whirlpool heeft een vulgewicht van 6 kilo en dat is ook het gemiddelde maximale vulgewicht. Grote huishoudens hebben de mogelijkheid om een model met een maximale vulcapaciteit van 7 kilo te nemen. Bij de keuze voor het vulgewicht kan het overigens wel van belang zijn om ook te kijken naar de maximale hoeveelheid wasgoed die in de wasmachine past, zodat de inhoud van beide apparaten op elkaar afgestemd kan worden.

Speciaal droogprogramma

De mogelijkheden die er geboden worden om te kiezen voor een speciaal droogprogramma zijn verschillend per Whirlpool wasdroger. Een voorbeeld hiervan is het antikreuk programma. Ook voor delicaat wasgoed dat een speciale behandeling vergt, zijn er keuzemogelijkheden. Het instellen van de droger kan door het starten van een elektronisch programma, maar er zijn ook modellen die met een tijdsprogramma werken.

Waskampioen.nl
Logo
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken