Onze Top 3 BOSCH wasmachine serie 6 – oktober 2023

Vele extra's
Bosch WGG244F5NL i-DOS
8.5
 • Beste uit Test Consumentenbond - sept 2023
 • 9 kilo: handig voor grotere huishoudens
 • Miele kwaliteit
 • Scherpe Prijs
Goede prijs/kwaliteit
Bosch WGG14407NL Serie 6 Wasmachine Energielabel A
8.1
 • Energielabel A en ActiveWater Plus voor efficient en zuinig wassen
 • Speedperfect: tot 65% sneller wassen
 • Vulgewicht 9 kg: ideaal voor grote gezinnen
 • Hoge review score!
Snel en Stil
Bosch WUU28T20NL serie 6 VarioPerfect
7.9
 • 8 kg: handig voor 2-3 personen
 • VarioPerfect met SpeedPerfect optie
 • Eenvoudig vergeten was toevoegen
 • 10 jaar extra garantie op de motor

Waarom kiezen voor een Bosch wasmachine?

Als je kiest voor Bosch, dan kies je voor kwaliteit. Maar waarom precies?

 • Duitse kwaliteit: Bosch is een Duits merk en dat betekent dat de focus ligt op goede kwaliteit.
 • Innovatieve opties: i-DOS, VarioPerfect, Active Water Plus etc zijn allemaal slimme extra’s om nog beter te kunnen wassen.
 • Goede prijs/kwaliteit verhouding: Bosch wasmachines zijn scherp geprijsd; je krijgt veel opties tegen een goede prijs!

Top 10 Bosch serie 6 wasmachine

Misschien staat in de Top 3 niet de voor jou beste Bosch serie wasmachine. Daarom hebben we hieronder een uitgebreider overzicht gemaakt. Op die manier heb je meer keuze om jouw favoriet te vinden!

Bosch wasmachine serie 6: alles wat je moet weten

Als je op zoek bent naar een hoogwaardige wasmachine, dan is de Bosch wasmachine serie 6 misschien wel iets voor jou. Deze serie wasmachines biedt een uitstekende combinatie van functionaliteit, prestaties en gebruiksgemak, waardoor ze een populaire keuze zijn onder huishoudens in Nederland. Of je nu op zoek bent naar een wasmachine met een groot vulgewicht, een hoog toerental of een energiezuinige werking, de serie 6  wasmachine heeft voor elk wat wils.

De Bosch wasmachine serie 6 biedt een breed scala aan functies en programma’s die zijn ontworpen om aan al jouw wasbehoeften te voldoen. Zo beschikken deze wasmachines bijvoorbeeld over VarioDrum, EcoSilence Drive en ActiveWater, waardoor je kleding grondig kunt reinigen zonder dat dit ten koste gaat van de prestaties of het energieverbruik. Bovendien zijn de wasmachines in deze serie gemakkelijk te bedienen en te onderhouden, waardoor je altijd verzekerd bent van een optimale werking en een lange levensduur.

Kenmerken van Bosch Wasmachine Serie 6

Als je op zoek bent naar een wasmachine van hoge kwaliteit, dan is de Bosch Wasmachine Serie 6 een uitstekende keuze. Deze serie wasmachines is ontworpen met de nieuwste technologieën en biedt een breed scala aan functies die je waservaring zullen verbeteren. Hieronder vind je een overzicht van de belangrijkste kenmerken van de Serie 6.

Energiezuinig

Alle wasmachines in de Bosch Serie 6 hebben een energielabel A. Dit betekent dat ze zeer energiezuinig zijn en je geld besparen op je energierekening. Bovendien zijn ze uitgerust met de innovatieve Vario wastrommel, die ervoor zorgt dat je wasgoed gelijkmatig wordt gewassen en minder kreukt.

Intelligente sensoren

De Bosch Wasmachine Serie 6 is uitgerust met intelligente sensoren die de optimale wasinstellingen en waterniveaus bepalen op basis van de hoeveelheid wasgoed en de vervuilingsgraad. Dit zorgt voor een optimale waservaring en bespaart water en energie.

Groot display

De wasmachines in de Bosch Serie 6 hebben een groot display dat van kleur verandert om de status van het wasprogramma aan te geven. Dit maakt het gemakkelijk om de voortgang van je was te volgen en de machine te bedienen.

Veel was- en droogcycli

De Bosch Serie 6 wasmachines bieden een breed scala aan was- en droogcycli, waaronder speciale programma’s voor delicate stoffen, sportkleding en donkere was. Bovendien zijn ze uitgerust met een anti-allergie programma, dat allergenen en bacteriën verwijdert en je wasgoed grondig reinigt.

Kinderslot

De Bosch Serie 6 wasmachines zijn uitgerust met een kinderslot, waardoor je je geen zorgen hoeft te maken dat kinderen de machine per ongeluk kunnen bedienen.

Efficiëntie

Nog een van de belangrijkste kenmerken van de Bosch Wasmachine Serie 6 is de hoge efficiëntie. Deze wasmachines zijn uitgerust met verschillende functies die ervoor zorgen dat je kleding op een energiezuinige manier wordt gewassen. Zo zijn de meeste modellen in deze serie voorzien van de EcoSilence Drive motor, die niet alleen zeer stil is, maar ook energiezuinig werkt. Daarnaast beschikken sommige modellen over de VarioPerfect functie, waarmee je kunt kiezen tussen een snelle of energiezuinige wasbeurt.

Capaciteit

Een ander belangrijk kenmerk van de Bosch Wasmachine Serie 6 is de capaciteit. De meeste modellen in deze serie hebben een capaciteit van 7 tot 9 kilogram, wat voldoende is voor de meeste huishoudens. Daarnaast beschikken sommige modellen over de VarioTrommel, die ervoor zorgt dat je kleding gelijkmatig wordt gewassen en minder snel slijt.

Geluidsniveau

Als je op zoek bent naar een stille wasmachine, dan is de Bosch Wasmachine Serie 6 zeker het overwegen waard. Deze wasmachines zijn uitgerust met de EcoSilence Drive motor, die niet alleen energiezuinig is, maar ook zeer stil werkt. Het geluidsniveau van deze wasmachines varieert van 49 dB tot 74 dB, afhankelijk van het model dat je kiest.

Speciale functies

De Bosch Wasmachine Serie 6 heeft een aantal speciale functies die het wassen van kleding efficiënter en eenvoudiger maken. Hieronder worden drie van deze functies besproken.

VarioPerfect

De VarioPerfect-functie van de Bosch Wasmachine Serie 6 biedt de mogelijkheid om de wastijd met 65% te verkorten of het energieverbruik met 50% te verminderen. Hierdoor kunt u zelf bepalen of u snel wilt wassen of energie wilt besparen. Deze functie is vooral handig wanneer u weinig tijd hebt of als u wilt besparen op uw energierekening.

EcoSilence Drive

De EcoSilence Drive van de Bosch Wasmachine Serie 6 zorgt voor een stille en efficiënte werking van de machine. Deze functie maakt gebruik van een koolborstelloze motor en is daardoor stiller dan andere wasmachines. Bovendien verbruikt de EcoSilence Drive minder energie en gaat hij langer mee dan traditionele motoren. Zo kunt u genieten van een stille en duurzame wasmachine.

ActiveWater Plus

De ActiveWater Plus-functie van de Bosch Wasmachine Serie 6 zorgt voor een efficiënt watergebruik. Deze functie past het waterverbruik automatisch aan op de hoeveelheid wasgoed en de vuilgraad van de kleding. Hierdoor wordt er nooit meer water verbruikt dan nodig is en bespaart u op uw waterrekening. Bovendien is de ActiveWater Plus-functie milieuvriendelijk en duurzaam.

Veelgestelde vragen

Wat is Bosch Serie 6?

Bosch Serie 6 is een lijn van wasmachines die bekend staat om zijn hoge kwaliteit en betrouwbaarheid. Deze wasmachines zijn ontworpen om te voldoen aan de behoeften van mensen die op zoek zijn naar een wasmachine die efficiënt, stil en gemakkelijk te gebruiken is. De Bosch Serie 6 wasmachines hebben een capaciteit van 8 kg tot 10 kg en zijn uitgerust met verschillende functies om de waservaring te verbeteren.

Wat is het verschil tussen Bosch Serie 6 en 8?

Het belangrijkste verschil tussen Bosch Serie 6 en 8 is het aantal functies dat beschikbaar is. Bosch Serie 8 wasmachines hebben meer geavanceerde functies en zijn over het algemeen duurder dan Bosch Serie 6 wasmachines. Bosch Serie 8 wasmachines hebben bijvoorbeeld een grotere capaciteit, een stillere motor en een snellere centrifugeersnelheid. Als je op zoek bent naar een wasmachine met meer geavanceerde functies en een hogere capaciteit, dan is Bosch Serie 8 misschien iets voor jou.

Hoe reinig je de trommel van een Bosch wasmachine Serie 6?

Om de trommel van je Bosch wasmachine Serie 6 schoon te maken, kun je een speciaal reinigingsmiddel voor wasmachines gebruiken. Volg de instructies op de verpakking om het reinigingsmiddel correct te gebruiken. Als alternatief kun je ook azijn gebruiken om de trommel schoon te maken. Voeg ongeveer 250 ml azijn toe aan het wasmiddelbakje en draai een lege wascyclus op de hoogste temperatuurinstelling.

Hoe werkt de i-DOS functie op een Bosch wasmachine Serie 6?

De i-DOS functie op een Bosch wasmachine Serie 6 is een automatische doseringssysteem dat de hoeveelheid wasmiddel en wasverzachter die nodig is voor elke wascyclus meet en doseert. Dit betekent dat je nooit te veel wasmiddel of wasverzachter gebruikt en dat je wasgoed altijd perfect schoon wordt.

Om de i-DOS functie te gebruiken, hoef je alleen maar het wasmiddel- en wasverzachterreservoir te vullen en de wasmachine zal de rest doen. Let er wel op dat je de juiste soorten wasmiddel en wasverzachter gebruikt die compatibel zijn met de i-DOS functie.

Waskampioen.nl
Logo
Vergelijk items
 • Totaal (0)
Vergelijken