Twee series

ASKO heeft twee series wasmachines.

ASKO Logic

Op zoek naar een wasmachine met minimalistisch uiterlijk? Dat strakke lijnen heeft en een gebalanceerd uiterlijk? Zowel het gebruikerspaneel als het display stralen eenvoud en design uit.

ASKO Classic

Het unieke aan de ASKO Classic wasmachines is dat ze de mogelijkheid hebben om elk gekozen wasprogramma aan te passen naar milieuvriendelijker of intensiever wassen. Op die manier kies je zelf waar je op dat moment behoefte aan hebt. Qua gebruik zijn deze machines duidelijk en makkelijk in gebruik. Het design van de buitenkant kenmerkt zich door een tijdloos en elegant design.

Specifieke functies van de ASKO wasmachine

Steel Seal

Vuil kan zich op verschillende plekken in de wasmachine ophopen. Zo ook in de deurranden van de wasmachines. Dit komt omdat hier traditioneel een deurrubber zit wat vuil kan aantrekken en poreus kan worden waardoor er nog meer vuil in kan komen. ASKO heeft dit opgelost door geen rubber te gebruiken maar de wasmachines te voorzien van SteelSeal™. Hierdoor maken vuil en bacteriën geen kans.

Quattro Construction

ASKO maakt gebruik van het gepatenteerde Quattro Construction systeem dat bestaat uit vier stevige schokdempers. Deze schokdempers brengen de trillingsenergie van de buitentrommel over naar de bodemplaat van de wasmachine. Hierdoor worden heel veel trillingen, en dus geluid, weggenomen. De ASKO wasmachine is hierdoor zelfs geschikt om op een houten vloer te plaatsen!

Active Drum trommel

Wasgoed kan slijten als het teveel met de trommel in contact komt. Hier heeft ASKO wat op bedacht met haar Active Drum trommel. In deze trommel zitten zandlopervormige wasmeenemers die de was de hele tijd als het waren naar binnen scheppen. Hierdoor komt het wasgoed minder in aanraking met de trommel en wordt het beter beschermd. Water en wasmiddel kan er optimaal bijkomen voor het schoonste wasresultaat.

Automatische zeepdosering

Ook bij de ASKO wasmachine is er de mogelijkheid tot automatische wasmiddel dosering. Door middel van sensoren wordt eerst de was in de wasmachine geanalyseerd op basis van hoeveelheid wasgoed, de bevuiling, hardheid van het water en gekozen programma en tempratuur. Aan de hand daarvan wordt de juiste hoeveelheid wasmiddel afgestemd. Op die manier verspil je niet alleen geen wasmiddel, te veel wasmiddel kan ook leiden tot slijtage.

Duurzaamheid

Bijna alle wasmachines van ASKO hebben energieklasse B.

Prijzen ASKO wasmachines

ASKO is een merk aan de bovenkant van het wasmachine segment. Dit betekent dat het ook duurdere wasmachines zijn. Echter is het doel ook dat deze wasmachines gemiddeld langer meegaan, zodat de kosten per jaar afnemen. Via Waskampioen.nl kun je niet alleen makkelijk de verschillende ASKO modellen met elkaar vergelijken, per model kun je ook de prijzen bij de verschillende aanbieders vergelijken. Op die manier betaal je nooit teveel.

Design

ASKO legt de nadruk op het design van haar wasmachines, ze mogen dan ook zeker gezien worden. De focus ligt op tijdloos en elegant design zodat het past in elk huishouden en over de gehele levensduur van de wasmachine aantrekkelijk blijft om te zien. Hetzelfde design is doorgevoerd in het display en de bediening. Daarnaast zijn er ook een aantal wasmachines in rvs-uitvoering. Deze zijn te herkennen de ‘.S’ aanduiding in het modelnummer, van stainless steel.

ASKO wasmachine kopen waar op letten?

Net zoals bij het kopen van elke wasmachine zijn er een aantal elementen waar je op moet letten. Wij zetten de basiselementen voor je op een rij.

  1. De meeste ASKO wasmachines hebben een vulgewicht van 8 kilo of meer. Dit betekent dat ze geschikt zijn voor huishoudens van vier of meer personen.
  2. Aantal toeren bij centrifugeren. Hoe hoger het aantal toeren, hoe droger de was uit de wasmachine komt. Dit betekent dat je tijd en energie in de droger. De meeste ASKO wasmachines hebben 1400 of 1600 toeren.
  3. Welke extra’s zijn belangrijk? Op deze pagina hebben we de belangrijkste extra functionaliteiten uitgelegd. Bedenk zelf welke voor jouw belangrijk zijn.

Veelgestelde vragen

Is ASKO een goed merk?

Ja. ASKO is een merk dat in haar thuisland Zweden al de nodige waardering heeft gekregen. Ze willen zich in het betere segment positioneren op het gebied van witgoed. Ze willen dit ook bevestigen door 5 jaar garantie te geven op haar producten Dit bestaat uit 2 jaar fabrieksgarantie en altijd 3 jaar extra garantie.

Waarom ASKO wasmachine?

Als hoge kwaliteit en een aantrekkelijk design belangrijk voor je is, dan kies je voor een wasmachine van ASKO. Bovendien krijg je standaard (na registratie) 5 jaar garantie en maak je bij reparatie geen kosten voor onderdelen en arbeid.

Wat voor een merk is ASKO?

ASKO is een witgoed merk uit Zweden dat bekend staat om haar hoge kwaliteit, Scandinavisch design en oog voor duurzaamheid. Naast wasmachines maakt ASKO ook wasdrogers en vaatwassers.

Hoe lang gaat een ASKO wasmachine mee?

Gemiddeld gaat een wasmachine tussen de 24 en 96 maanden mee. Omdat ASKO een merk is dat in het hogere segment zit qua kwaliteit, kun je verwachten wasmachines van ASKO meer richting de 96 maanden zitten dan de 24 maanden. De gemiddelde levensduur is natuurlijk afhankelijk van factoren zoals hoe vaak je per week wast, hoeveel kalk er in het water zit, hoe de wasmachine wordt onderhouden etc.

Hoeveel garantie zit er op een ASKO wasmachine?

In totaal krijg je vijf jaar garantie op je ASKO wasmachine. Dit bestaat uit twee jaar fabrieksgarantie en standaard drie jaar extra garantie. Bij reparatie neemt ASKO de kosten voor onderdelen en arbeid geheel voor haar rekening. Om hier van gebruik te maken, is wel belangrijk dat je je product binnen 30 dagen na aankoop registreert.

Waskampioen.nl
Logo
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken