Beste wasmachines 2022 update

Beste wasmachine kopen? Op het moment dat je online gaat zoeken naar de beste wasmachine, kom je vele verschillende soorten tegen. Het is hierdoor erg lastig om de beste wasmachine te vinden, die ook nog eens voldoet aan al je eisen. Daarnaast is het natuurlijk ook belangrijk dat je niet te veel betaalt. Gelukkig is er al veel onderzoek gedaan op de wasmachinemarkt. Zo test de Consumentenbond op regelmatige basis vele wasmachines en bepaalt de Beste Koop en de als Beste Getest wasmachine. Veel mensen willen daarom weten: wat is de beste wasmachine volgens de Consumentenbond? Je kunt meer informatie over deze beste wasmachines alsmede beste A merken vinden op deze pagina. Bovendien kun je per wasmachine de prijs vergelijk bij de verschillende aanbieders.

Beste wasmachines

Wasmachine beste koop volgens de Consumentenbond 2021-2022

De Consumentenbond test op regelmatige basis wasmachines en bepaalt aan de hand daarvan de Beste Koop en Beste uit de Test. Bij de wasmachines die het Beste Koop label krijgen, wordt er niet alleen gekeken naar de kwaliteit, maar ook naar de prijs-kwaliteit verhouding. De Consumentenbond test onder andere op het schoonwassen, hoe energie zuinig de machine is en het spoelen. Om de wasmachine beste koop bij de Consumentenbond in te zien heb je een betaald abonnement nodig. Om je te helpen om dit geld te besparen, proberen we hier altijd een up-to-date overzicht te geven van de wasmachines die als Beste Koop bestempeld worden!

Beste wasmachine 2022 Consumentenbond

Onderstaand zie je de wasmachines die bij Consumenten als beste uit de test komen (november 2022). Door op de wasmachine te klikken, kun je makkelijk de specificaties bekijken en bovendien de prijzen bij de verschillende aanbieders vergelijken. De Consumentenbond maakt onderscheid in Beste uit de Test en Beste Koop. Daarnaast wordt er gekeken naar twee huishoudgroottes: kleinere huishoudens tot en met vier personen en grotere vanaf vijf personen.

Beste wasmachine voor huishoudens t/m 4 personen

Bestaat jouw huishouden uit maximaal vier personen? Dan kun je het beste kiezen voor een wasmachine van 7 of 8 kilo vulgewicht. Op die manier wordt de capaciteit van de trommel meestal het beste benut wat het beste wasresultaat geeft. Onderstaand vind je de Beste Geteste wasmachines tot 8 kilo.

Beste Wasmachine voor huishoudens vanaf 5 personen

Is jouw huishouden groter en bestaat dat uit vijf of meer personen? Dan is het verstandig om ook voor een grotere wasmachine te kiezen. Het liefst eentje van 9 kilo of meer. Onderstaande wasmachines zijn als beste getest door de Consumentenbond voor grote huishoudens.

Beste Koop Consumentenbond

Behalve Beste uit de Test, heeft de Consumentenbond ook het label Beste Koop. Beste Koop wasmachines zijn wasmachines die volgens de Consumentenbond een goede prijs-kwaliteitsverhouding bieden. Bovendien is het voordeel op Waskampioen dat je makkelijk de prijzen van de Beste Koop wasmachines bij de verschillende aanbieders kunt vergelijken. Zo betaal jij nooit teveel voor de voor jou beste wasmachine!

Consumentenbond Beste Koop

Beste wasmachine merken

Tegenwoordig zijn er heel veel merken, maar wat zijn de beste wasmachine merken? Welke A merken zijn er actief op de wasmachine markt? Wij zetten een aantal merken voor je op een rijtje. Natuurlijk bestaat elk merk uit een (groot) aantal verschillende modellen en is niet elk model even goed, maar deze merken worden normaliter wel als de beste wasmachine merken beschouwd.

 • Miele: de klassieker als het aankomt op kwaliteit. Degelijke kwaliteit, makkelijke bediening en goede garantie staan hoog in het vaandel bij dit Duitse merk wat al jaren ook bij de Nederlanders erg populair is.
 • ASKO: een Scandinavisch merk dat naast kwaliteit ook bekend staat om haar design en functionaliteit. De wasmachines van dit A merk worden bij de echte kenners steeds populairder.
 • Bosch: nog een Duits merk in dit rijtje is Bosch. Bosch wasmachines staan bekend om hun prestaties en gebruikersgemak.
 • Siemens: een Siemens wasmachine is misschien iets minder bekend bij het grote publiek, maar dit merk heeft wel degelijke kwalitatief goede wasmachines.
 • Samsung: ook Samsung heeft een aantal topkwaliteit wasmachines, waarbij innovativiteit voorop staat. De handigste functies helpen jou niet alleen de was goed schoon te krijgen, maar vergroten ook jouw gemak!

Wat zijn A-merk wasmachines?

Een A-merk wasmachine betekent dat je voor de hoogste klasse kiest! Er is geen vaste classificatie, maar wij vinden dat tot de A-merk wasmachine merken behoren: Miele, Bosch, Siemens, AEG en Samsung.

Is Miele nog steeds de beste wasmachine?

Ja, Miele is nog steeds het beste merk voor wasmachines. Echter een wasmachine van Miele is ook duur. Daarom kun je ook naar de beste wasmachines van andere merken kijken zoals Samsung, Siemens en Bosch. Deze merken bieden kwaliteit die in de buurt komt van Miele, maar dan wel iets goedkoper.

Wat is beter AEG of Bosch?

Zoals we hierboven al benoemde, behoort Bosch volgens ons tot de beste merken voor wasmachines. Als je je dus afvraagt wat beter is een AEG of Bosch wasmachine, dan zouden wij kiezen voor Bosch.

Van wie is AEG?

AEG is een Duits kwaliteitsmerk dat onderdeel is van Elektrolux en niet van Bosch zoals sommige mensen denken.

Aanbod beste wasmachines

Klik hier voor een compleet overzicht van alle wasmachines.

Hoe bepaal je wat voor jou de beste wasmachine is?

Als je op zoek gaat naar de beste wasmachine, dan kun je natuurlijk het advies van iemand anders volgen, maar het liefst wil je natuurlijk een wasmachine die perfect is voor jou! Daarom is het verstandig om zelf altijd een aantal stappen te volgen zodat je tot de juiste keuze komt. Welke dat zijn? Wij zetten ze voor je op een rijtje!

 • Vulgewicht. Dit zal waarschijnlijk de eerste stap zijn als je op zoek gaat naar de beste wasmachine. Een vulgewicht van 7 kilo is gemiddeld goed voor een een- of tweepersoonshuishouden. Heb je een of meerdere kinderen? Dan is een wasmachine van 8 of 9 kilo aan te raden.
 • Het merk. Als je op zoek bent naar een goede wasmachine dan kies je ook voor een A merk wasmachine. Miele, ASKO< Samsung, Bosch zijn merken die de betere wasmachines produceren.
 • Het energieverbruik. Een goede wasmachine is energiezuinig. Kies daarom het liefst voor eentje met energielabel A, maar energielabel B kan eventueel ook.
 • Centrifugesnelheid. De centrifugesnelheid wordt uitgedrukt in toeren of rpm (rounds per minute). Hoe sneller de wastrommel ronddraait, en dus hoe meer rondjes per minuut worden gemaakt, hoe droger de was uit de wasmachine komt. Dit verkort de tijd aan de waslijn of in de droger, wat ook weer energie bespaart. Meestal kun je kiezen uit 1400 of 1600 toeren, waarbij de laatste optie het beste is.
 • Spoelen. Dit is een van de factoren waar de consumentenbond naar kijkt om hun Beste Getest en Beste koop machines te bepalen. Hoe goed wordt de was schoongespoeld? Als consument is dit vaak lastig te controleren.
Waskampioen.nl
Logo
Vergelijk items
 • Totaal (0)
Vergelijken