Wat is een condensdroger

De condensdroger is speciaal geschikt voor consumenten die geen afvoermodel kunnen plaatsen, vanwege het ontbreken van de noodzakelijke afvoer.

Soorten condensdrogers

Er zijn twee soorten op basis van condens waarover u in dit artikel meer kunt lezen. Dit zijn de standaard condensdroger die een opvangbak heeft voor het overtollige vocht en de condensuitvoering die voorzien is van warmtetechnologie. Het verschil zit hem in de werking van het droogproces, maar het grootste voordeel is de energiezuinigheid van de warmtepompvariant.

Energiezuinigheid condensmodellen

Standaard zijn de modellen op basis van condens ingedeeld in energieklasse B of C, met een enkele uitzondering in klasse D. De condens uitvoering op basis van de warmtetechnologie is echter ingedeeld in energieklasse A. Een warmtepompdroger kan tot wel vijftig procent besparing op het energieverbruik geven.

Trommelcapaciteit condensdroger

Bij het maken van een keuze voor een condens uitvoering uit het aanbod, kan er gelet worden op de trommelcapaciteit. De gemiddelde trommelcapaciteit van de wasdroger ligt zo tussen de 5 en 7 kilo, maar er zijn ook zogenaamde extra large uitvoeringen die een capaciteit hebben tot wel 10 kilo. Eventueel kan de trommelcapaciteit van de wasdroger worden afgestemd op de trommelcapaciteit van de wasmachine, zodat het natte wasgoed zo nodig in het geheel in de conde erin past.

Manieren van programmering

De programmering van de condensdroger kan gebaseerd zijn op een bepaalde tijd dat een droogprogramma duurt. Een andere mogelijkheid is dat het programma ingesteld wordt met toepassing van de functie van luchtvochtigheidmeting. Het kenmerkende verschil tussen deze mogelijkheden is dat een droger met tijdsprogrammering het hele programma afmaakt, ook al heeft het wasgoed de gewenste droogheid bereikt. Echter bij een meting van de vochtigheid, zal het programma op het moment stoppen dat de gewenste droogheid is bereikt.

Hopelijk hebben we hiermee je vraag op ‘Wat is een condensdroger’ beantwoord!

Waskampioen.nl
Logo
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken