Trekschakelaar wasmachine

OpslaanOpgeslagenVerwijderd 0
Aanbiedingen score0
Aanbiedingen score0

Wat is een trekschakelaar voor de wasmachine?

Een trekschakelaar is een schakelaar die je bedient door aan een koord te trekken. Trek je aan het koord, dan komt er spanning op de wasmachine te staan. Trek je er vervolgens nog een keer aan, dan is de spanning er van af. De meeste trekschakelaars hebben een rood lampje, waardoor je makkelijk kunt zien of er wel of geen stroom op de wasmachine staat.

De trekschakelaar die specifiek voor de wasmachine is, wordt ook vaak de wasmachineschakelaar genoemd.

Bekijk hier trekschakelaars

Wanneer gebruik je een trekschakelaar voor je wasmachine?

Tegenwoordig wordt de trekschakelaar nog maar zelden gebruikt voor het aansluiten van een wasmachine. Er zijn echter nog twee momenten waarop het wel aan te raden is om een trekschakelaar te gebruiken bij het aansluiten van je wasmachine. Namelijk:

  • Als je wasmachine in de badkamer staat.
  • Als je wasmachine geen aparte groep heeft die geaard is.

Kun je een trekschakelaar zelf aansluiten?

Als je al vaker met elektra hebt gewerkt, dan kun je overwegen om zelf de trekschakelaar voor je wasmachine aan te sluiten. Twijfel je? Kies dan altijd voor hulp van een vakman. Op die manier weet je zeker dat je wasmachine goed en veilig wordt aangesloten op de trekschakelaar. Bovendien kan bij een onjuist aangesloten wasmachine ook de garantie komen te vervallen.

Bekijk hier trekschakelaars

Een trekschakelaar kopen?

Hieronder geven wij drie goed beoordeelde trekschalelaars.

1. Wasmachine trekschakelaar universeel – Creme

trekschakelaar wasmachine aansluiten

Deze wasmachine trekschakelaar is universeel en verkrijgbaar in de kleur wit of creme. Wasmachines in badkamers moeten verplicht achter een schakelaar, speciaal hiervoor is deze wasmachineschakelaar. De wasmachine trekschakelaar is eenvoudig zelf aan te sluiten.

 

 

 

Bekijk de wasmachine trekschalaar hier.

 

 

2. Keuzetrekschakelaar wanddoos (spatwaterdicht) – Wit

wasmachine trekschakelaar aansluiten

Deze keuzetrekschakelaar is ideaal voor in vochtige ruimtes, omdat deze spatwaterdicht is. De trekschakelaar is geschikt voor aansluiting van wasmachine en wasdroger op 1 elektragroep in vochtige ruimtes zonder stopcontacten. D.m.v. het trekkoord kan of de wasmachine, of de wasdroger of beiden worden uitgezet.

 

 

Bekijk de keuze trekschakelaar hier.

 

3. Dubbelpolige wasmachineschakelaar met controlelampje

aansluiten trekschakelaar wasmachine

Wil je eenvoudig zelf de wasmachine trekschakelaar installeren? Dan is deze wasmachineschakelaar ook fijn. Het is een dubbelpolige wasmachineschakelaar inclusief een controlelampje. Door het controlelampje weet je of de schakelaar aan staat of niet. Het heeft een aansluiting van 230 volt, waarbij de maximale belasting 16 Ampère is.

 

 

Bekijk de dubbelpolige wasmachineschakelaar hier.

 

 

 

Trekschakelaar wasmachine

Waskampioen.nl
Logo
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken