De energieklasse van een wasdroger

Steeds meer wordt de consument zich bewust van het enorme energieverbruik van wasdrogers. Dit zijn in de meeste huishoudens de grootste energieverslinder op het gebied van huishoudelijke apparaten.

Voor het verbruik van energie moet de consument ook steeds meer betalen, zodat de aandacht bij het kopen van een wasdroger onder meer ook gericht zal zijn op de energieklasse en hierover kunt u in dit artikel meer lezen.

Indeling in energieklasses

Elke wasdroger is ingedeeld in een energieklasse. De energieklasse, ook wel energielabel genoemd, kent een aantal categorieën. Hieruit kan de consument direct opmaken of het een zeer energiezuinige, energiezuinige of minder energiezuinige uitvoering betreft. Voor de indeling wordt gebruik gemaakt van categorie G tot en met categorie A. Modellen in klasse G zal de consument niet zo snel meer tegenkomen in de winkels, maar klasse B en C zijn nog volop vertegenwoordigd. Klasse D komt nog maar sporadisch voor. Een klasse A droger is verreweg de meest energiezuinige.

Prijs en energieklasse

De hoogte van de prijs van de wasdroger is onder meer afhankelijk van de indeling in de energieklasse. Een variant die een energieklasse A heeft, zal dan ook meer kosten dan een uitvoering die is ingedeeld in klasse C. Een lagere indeling betekent echter een hoger energieverbruik, en dat leidt automatisch tot hogere gebruikskosten. Het is dus niet slim om alleen maar naar de prijs te kijken die voor een wasdroger moet worden betaald. Ook de kosten van het gebruik spelen in de tijd een grote rol.

Keuze uit merken

Betreffende de merken waarvan wasdrogers te koop zijn, kan er niet uit het volledige merkaanbod voor een model in energieklasse A gekozen worden. Voorbeelden van merken die energiezuinige varianten hebben, zijn onder meer Miele. AEG, Siemens en Bosch die warmtepompdrogers op de markt brengen.

Waskampioen.nl
Logo
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken